ανθοδετικη

FLOWER POWER CONCEPT 

Η ιδέα μας απλή, να γνωρίσουν όλοι τα λουλούδια, την απόλαυση που προσφέρουν στην θέα, την μυρωδιά τους και την χαρά της δημιουργίας με το πιο υπέροχο δώρο της φύσης στον άνθρωπο.

Σκοπός μας είναι να μεταδώσουμε αυτή την χαρά στο ευρύ κοινό μέσα από δωρεάν σεμινάρια ανθοδετικής, γνωριμίας με τα λουλούδια σε εκπαιδευτικούς χώρους, όπως σχολεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα, σε χώρους εργασίας και σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια ανθοδετικής με θέμα τις βασικές γνώσεις για τα λουλούδια όπως η αγορά η συντήρηση, η σωστή κοπή, ο συμβολισμός για κάθε άνθος και απλές κατασκευές μπουκέτων και ανθοσυνθέσεων που μπορεί ο καθένας να φτιάξει. 

Αν είστε από σύλλογο, σχολείο, επιχείρηση ή άλλο οργανισμό και τουλάχιστον  10 άτομα θα είναι μεγάλη μας τιμή να σας μεταδώσουμε το πάθος μας και την χαρά της ανθοδετικής δημιουργίας με λουλούδια, στο χώρο σας ή στην σχολή μας ΔΩΡΕΑΝ.


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@athensflowerschool.com

Η σωστή εργασία με τα άνθη εξευγενίζει την προσωπικότητα.  Bokuyo Takeda (Δάσκαλος Ικεμπάνα)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Επίδειξη ανθοδετικής με θέμα "Νυφικό Μπουκέτο 2020" στο Κέντρο εφαρμοσμένων τεχνών ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Νοέμβριος 2019

Συμετοχή στο Education Festival της SKYWALKER Σεπτέμβριος 2018

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ     ΜΑΙΟΣ 2016

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ)  04/12/2013 

Επίδειξη ανθοδετικής 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 'Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ'

Διδασκαλία ανθοδετικής 2011-2012 στο Ι.Π.Α.Π ΘΕΟΤΟΚΟΣ

Σεμινάριο γνωριμίας με τα άνθη, στην σχολή μας σε group επαναπατρισθέντων Ελλήνων

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

Αν υποθέσουμε ότι όλη  η γνώση που χρειάζεται για να γίνει κάποιος ανθοδέτης και επιτυχημένος επαγγελματίας  βρίσκεται ερμητικά  κλειστή πίσω από μια βαριά ξύλινη πόρτα με μια κλειδαρότρυπα, σε ένα σημείο κρυφό και απόμακρο.


Πολλοί σοφοί ανθοδέτες έφτασαν μέχρι αυτή την πόρτα αλλά ποτέ κάνεις δεν την άνοιξε .Παρόλα αυτά κοίταξαν μέσα από την κλειδαρότρυπα και πήραν μια ιδέα από όλη αυτή την γνώση.

Πιθανόν αυτή την γνώση να την μετέδωσαν μέσα από την δουλεία τους και με διδασκαλίες σε νεότερες γενιές και νέες τάσεις και ιδέες που ξεκινησαν στο χώρο της ανθοδετικής.


Καθώς καινούργιοι σοφοί ανθοδέτες έφταναν στην πόρτα  νέα και διαφορετικά στυλ ξεκινούσαν από το μέρος της γνώσης που εκείνοι είχαν δει.

Μια μέρα έφτασε στην πόρτα ένας ανθοδέτης που δεν ήταν και τόσο σοφός όπως όλοι οι άλλοι, αλλά για κάποιο λόγο δεν κοίταξε μέσα από την κλειδαρότρυπα, ίσως ένιωσε ότι δεν ήταν αρκετά σοφός για να το κάνει, αντίθετα κοίταξε την πόρτα και άρχισε να παρατηρεί ότι στην πάνω δεξιά σκονισμένη γωνία υπήρχε το κλειδί που την άνοιγε.

Αφού μπήκε μέσα απέκτησε σφαιρική και ολοκληρωμένη  γνώση πάνω στο αντικείμενο της ανθοδετικής, κατάλαβε ότι ποτέ δεν θα ήταν ικανός να μεταφέρει στους άλλους αυτό που είδε και ένιωσε καθώς ήταν τυφλωμένοι από όλα αυτά τα φανταχτερά γεμάτα εικόνες κομμάτια γνώσης που οι άλλοι σοφοί είχαν μεταφέρει.


Το μόνο λογικό πράγμα που μπορούσε να κάνει ήταν να φτιάξει αντικλείδια της πόρτας και να τα δώσει σε αυτούς που θα είχαν το πάθος και το κουράγιο να φτάσουν ως την πόρτα.

Αφού περάσουν την πόρτα θα έχουν την δική τους προσωπική άποψη για όλη την αλήθεια σχετικά με την γνώση που κρύβεται εκεί.


Λοιπόν αγαπητοί μου, ο άνθρωπος αυτός είμαι εγώ και το κλειδί το έχουμε  εδώ στο AthensFlowerSchool και σας περιμένουμε.


Ασμάνης Μιχάλης