Αθήνα, 30 Αυγούστου 2018

Δελτίο τύπου 

Education Festival 2018 «Ανακάλυψέ το!» 

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη 7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου 

Από το έμμεσο στο άμεσο και από το διάβασμα στην εμπειρική αναζήτηση, ανακαλύπτουμε την κοινωνική μας διάσταση και τους δεσμούς μας με τον προορισμό της αυτοπραγμάτωσης.

Αν βασανίζεσαι ακόμα από ανησυχίες, όπως «γιατί ήρθα σε αυτή τη ζωή;» ή «τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;», ίσως βρεις μέρος της αλήθειας στο Education Festival 2018, αφιερωμένο στη βιωματική εκπαίδευση, που διοργανώνει για άλλη μία χρονιά το Skywalker.gr.

Το φεστιβάλ θα ζήσει στο Θησείο, στο Γκάζι, στα Πετράλωνα, με την καρδιά του να «χτυπά» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 10:00 έως τις 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με χαμηλό εμπορικό αλλά υψηλό κοινωνικό ενδιαφέρον, περιμένουμε να σε γνωρίσουμε και να σε δούμε να προσπαθείς το ακατόρθωτο: Να καταλάβεις πολλά για όσα μέχρι σήμερα υποψιαζόσουν λίγα. Τελικά, ίσως υπάρχουν και κανονικές σπουδές.

Ο σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της αξίας της βιωματικής μάθησης στη δυναμική της ευζωίας και της επιβίωσης, καθώς και η παρουσίαση των εναλλακτικών προτάσεων στην εκπαίδευση από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

Τα προγράμματα των εκθετών που θα παρευρεθούν στο τριήμερο «Education Festival 2018», θα παρουσιαστούν με διαδραστικό τρόπο για την αποτελεσματικότερη αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Από το φεστιβάλ δεν θα λείπουν δράσεις στην αίθουσα αλλά και στον δρόμο, καθώς και ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν «μέσα και έξω από τον φράκτη» για την ανάδειξη επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Στο κλείσιμο του φεστιβάλ, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, θα λάβει χώρα η τελετή απονομής των Τιμητικών Διακρίσεων και Βραβείων.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το https://festival.edu.gr/

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την Aιγίδα: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Χορηγός: SKAG, ΑΝΘΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Υποστηρικτές: CAREER IN PROGRESS, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΣ, OXYZED, ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΑΡΝΑΣ

Music Sponsor: GREY STUDIOS

Προϊοντικός Χορηγός: ΠΙΕΤΡΗΣ

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΠΙΧΕΙΡΩ, THATS LIFEMAGDAS NEWS, E-STAGE.GR, SIGMA MEDIA GROUP, NEOPOLIS.GR, LIGHT-RADIO.NET, EDUADVISOR.GR, INFOSPOUDES.GR, PAIDEIA-ERGASIA.GR, SCHOOLS.GR, OΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, ECOZEN.GR, BUSINESSWOMAN.GR, SKYWALKER EDUCATION, ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ

FLOWER POWER CONCEPT 

Η ιδέα μας απλή, να γνωρίσουν όλοι τα λουλούδια, την απόλαυση που προσφέρουν στην θέα, την μυρωδιά τους και την χαρά της δημιουργίας με το πιο υπέροχο δώρο της φύσης στον άνθρωπο.

Σκοπός μας είναι να μεταδώσουμε αυτή την χαρά στο ευρύ κοινό μέσα από δωρεάν σεμινάρια ανθοδετικής, γνωριμίας με τα λουλούδια σε εκπαιδευτικούς χώρους, όπως σχολεία, σε χώρους εργασίας και σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται δωρεάν 2ώρα σεμινάρια ανθοδετικής με θέμα τις βασικές γνώσεις για τα λουλούδια όπως η αγορά η συντήρηση, η σωστή κοπή, ο συμβολισμός για κάθε άνθος και απλές κατασκευές μπουκέτων και ανθοσυνθέσεων που μπορεί ο καθένας να φτιάξει. 

Αν είστε από σύλλογο, σχολείο, επιχείρηση ή άλλο οργανισμό και 10 άτομα τουλάχιστον θα είναι μεγάλη μας τιμή να σας μεταδώσουμε το πάθος μας και την χαρά της ανθοδετικής δημιουργίας με λουλούδια, στο χώρο σας ή στην σχολή μας ΔΩΡΕΑΝ.


Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@athensflowerschool.com

Η σωστή εργασία με τα άνθη εξευγενίζει την προσωπικότητα.  Bokuyo Takeda (Δάσκαλος Ικεμπάνα)


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΘΟΔΕΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ     ΜΑΙΟΣ 2016

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ (90 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ)  04/12/2013 

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 'Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ'

Διδασκαλία ανθοδετικής 2011-2012 στο Ι.Π.Α.Π ΘΕΟΤΟΚΟΣ

Σεμινάριο γνωριμίας με τα άνθη, στην σχολή μας σε group επαναπατρισθέντων Ελλήνων

 

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αρχαία Ελλάδα τα λουλούδια αποτελούσαν μέρος της ζωής των ανθρώπων. Η θρησκεία, οι μύθοι, η τέχνη, η ιατρική, οι τελετές και πολλές άλλες δραστηριότητες ήταν συνυφασμένες με τα λουλούδια. Στη Μινωική περίοδο η τέχνη της διακόσμησης είναι γεμάτη παραδείγματα της επιρροής που ασκούσαν τα λουλούδια στους ανθρώπους. Στην αρχαία Θήρα οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν υπέροχες τοιχογραφίες με παραστάσεις λουλουδιών. 


Είναι εξαίρετα παραδείγματα για το πως ήταν η Ελληνική χλωρίδα στην αρχαιότητα και τι συμβόλιζαν τα λουλούδια εκείνους τους καιρούς. Ο λευκός κρίνος (Liliun candidum) γνωστός και ως κρίνος της Παναγίας υπήρξε θρησκευτικό σύμβολο τουλάχιστο 1600 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού. Αυτό το λουλούδι έγινε αργότερα το σύμβολο της Παρθένου Μαρίας. 

Στην Αρχαία Ελλάδα ο λευκός κρίνος ήταν το σύμβολο της θεϊκής δημιουργίας και της επιθυμίας του ανθρώπου προς την τελειότητα. Η συμμετρία και η αρμονία του ενέπνευσε πολλούς αρχαίους καλλιτέχνες. Στην τοιχογραφία της Άνοιξης που βρέθηκε στη Θήρα μπορεί κανείς να θαυμάσει την αναπαράσταση αυτού του φυτού. Το κόκκινο χρώμα των λουλουδιών δόθηκε μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς. Άλλο ένα χαρακτηριστικό λουλούδι της εποχής είναι ο κρίνος της θάλασσας (Pancratium maritimum).  Όπως  όλοι οι κρίνοι ήταν ιερό λουλούδι με την ίδια θρησκευτική σημασία. Στις τοιχογραφίες απεικονίζεται χωρίς τα εξωτερικά πέταλα.


Βέβαια δεν είναι οι κρίνοι τα μοναδικά λουλούδια που ενέπνεαν τους αρχαίους προγόνους μας. Σε άλλο σημείο των ανασκαφών στη Θήρα βρέθηκε η "κροκοσυλλέκτρια". Πρόκειται για τη μορφή μιας γυναίκας που συλλέγει άνθη κρόκου. Ο κρόκος υπήρξε σημαντικό φυτό στην αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες αλλά και για την χρήση του σαν χρωστική ουσία. 

 Επίσης αποτελούσε έδεσμα και οι αρχαίοι πίστευαν ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Λέγεται ότι οι χρωστικές ιδιότητες του κρόκου διαδόθηκαν από τους αρχαίους Αιγυπτίους ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου επίσης βρέθηκαν αναπαραστάσεις του φυτού σε τοιχογραφίες. Άλλωστε ο κρόκος υπήρξε και το ιερό φυτό του βασιλιά Μίνωα. Ήταν πολύ τιμητικό για κάποιον να φοράει ένδυμα βαμμένο με βαφή κρόκου. Κάτω από τις στάχτες του ηφαιστείου της Θήρας τα αρχαία σπίτια μας θυμίζουν τη διαχρονικότητα των λουλουδιών και των συμβολισμών τους στη ζωή μας. Γιατί έτσι είναι η ζωή. Όμορφη σαν λουλούδι, έντονη σαν το χρώμα του, γλυκιά σαν τ' άρωμά του, γεμάτη ελπίδες και προσμονή σαν τους σπόρους του. 


 

Make a free website with Yola